Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Švestkové knedlíky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
429170_552201171464653_1760750336_n
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 60min

Sezóna švestek začala! Kdo by si nedal knedlíky…

reklama:

Suroviny

  • 1,5 kg brambor
  • 2 vejce
  • 150g krupice
  • 450g hrubé mouky
  • trocha soli
  • švestky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Brambory uvaříme ve slupce,oloupeme a necháme vychladnout. Švestky umyjeme vypeckujeme a necháme vykapat.

2. Krok

Brambory nastrouháme přidáme hrubou mouku ,krupici,sůl a vejce a vypracujeme husté těsto

3. Krok

Uděláme z něj váleček. Pak z válečku nakrájíme stejné kousky, do každého dobře zabalíme švestku,zakulátíme do tvaru knedlíku.

4. Krok

Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě 8-10minut. Hotové švestkové knedlíky podáváme s cukrem a máslem, nebo jak má kdo rád.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.5 / 5)

19 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

26766 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.