Škvarkovníky

2013-09-09
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 2:30 h
Reklama:

Jednoduchšia a rýchlejšia prípravaoškvarkových pagáčikov…

Suroviny

  • 800g múka hladká
  • 250g oškvarky mleté
  • 200ml kyslá smotana
  • 1 kocka droždie
  • 100ml mlieko
  • 1ČL cukor
  • 1ČL korenie mleté čierne
  • 1ČL soľ
  • 1 veľká lyžica bravčovej masti alebo 3PL oleja
  • 1 vajce
  • vajce na potretie

Postup prípravy

Krok 1

zarobíme si kvások - do pohára dáme vlažné mlieko, lyžičku cukru a kocku kvasníc.

Krok 2

do misky preosejeme múku, pridáme soľ, korenie, masť alebo olej, kyslú smotanu, vajce, kvások a zarobíme cesto

Krok 3

cesto rozvaľkáme asi na veľkosť plechu a rozotrieme naň polovicu pomletých oškvarkov, dôkladne premiesime a prikryté necháme oddýchnúť 30 minút. Potom znovu rozvaľkáme, natrieme druhú polovicu oškvarkov, cesto preložíme sprava doľava a zhora nadol a prikryté necháme oddýchnuť 30 minút.

Krok 4

cesto preložíme na pečiaci papier a rozvaľkáme ho na veľkosť plechu, spolu s papierom ho prenesieme na plech a až tam pomocou radielka nakrájame cesto na kocky ľubovoľnej veľkosti

Krok 5

plech prikryjeme a necháme ešte kysnúť 30 minút, potom potrieme rozšľahaným vajíčkom, môžeme posypať kmínom, ľanom...

Krok 6

pečieme na 200°C asi 20 minút

Reklama:
Priemerné hodnotenie receptu

(4.7 / 5)

4.7 5 7
Ohodnoť tento mňamky recept :)

7 ľudí hodnotilo tento recept

13 230 videní

Podobné Mňamky Recepty:
  • Screenshot_25

    Bezlepkový chlieb za pár sekúnd

  • 20141015_125827[1]

    Švábska žemľovka

  • 20141016_131042[1]

    Pečená bravčová krkovička na rozmaríne s dusenou červenou kapustou

  • Screenshot_23

    Veterníky

  • article_463_large

    Citrónový krém (Lemon kurd)


Reklama:


Nahlásiť príspevok

Nahlásiť príspevokClose