Škvarkovníky

2013-09-09
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 2:30 h
Reklama:

Jednoduchšia a rýchlejšia prípravaoškvarkových pagáčikov…

Suroviny

  • 800g múka hladká
  • 250g oškvarky mleté
  • 200ml kyslá smotana
  • 1 kocka droždie
  • 100ml mlieko
  • 1ČL cukor
  • 1ČL korenie mleté čierne
  • 1ČL soľ
  • 1 veľká lyžica bravčovej masti alebo 3PL oleja
  • 1 vajce
  • vajce na potretie

Postup prípravy

Krok 1

zarobíme si kvások - do pohára dáme vlažné mlieko, lyžičku cukru a kocku kvasníc.

Krok 2

do misky preosejeme múku, pridáme soľ, korenie, masť alebo olej, kyslú smotanu, vajce, kvások a zarobíme cesto

Krok 3

cesto rozvaľkáme asi na veľkosť plechu a rozotrieme naň polovicu pomletých oškvarkov, dôkladne premiesime a prikryté necháme oddýchnúť 30 minút. Potom znovu rozvaľkáme, natrieme druhú polovicu oškvarkov, cesto preložíme sprava doľava a zhora nadol a prikryté necháme oddýchnuť 30 minút.

Krok 4

cesto preložíme na pečiaci papier a rozvaľkáme ho na veľkosť plechu, spolu s papierom ho prenesieme na plech a až tam pomocou radielka nakrájame cesto na kocky ľubovoľnej veľkosti

Krok 5

plech prikryjeme a necháme ešte kysnúť 30 minút, potom potrieme rozšľahaným vajíčkom, môžeme posypať kmínom, ľanom...

Krok 6

pečieme na 200°C asi 20 minút

Reklama:
Priemerné hodnotenie receptu

(4.8 / 5)

4.8 5 8
Ohodnoť tento mňamky recept :)

8 ľudí hodnotilo tento recept

15 208 videní

Podobné Mňamky Recepty:
  • ester

    Ester rezy

  • mandlové srdiečka

    Mandľové srdiečka

  • karamelová  omáčka

    Karamelová omáčka

  • karamelnoe-pechenje

    Karamelové sušienky

  • DSC_2163_content (1)

    Plnené kuracie prsia kuracou pečeňou


Reklama:


Nahlásiť príspevok

Nahlásiť príspevokClose